BÖRCSÖK ENIKŐ KAMARAKIÁLLÍTÁS, ROHMANN DITTA CSELLÓMŰVÉSZ ÉS KIRÁNDULÁS A PILISBEN A KEDDI NYITÁNYBAN

 

A keddi Nyitányban beszélgetést hallhatnak a Börcsök Enikő kamarakiállításról. Szerémi Nóra a kiállítás kurátorával, Somogyi Zsolttal beszélget. A Klasszik Portréban Rohmann Ditta csellóművészt ismerhetik meg. Kilenc óra után pedig a Pilisi Parkerdő szóvivője mesél arról, melyek azok a kirándulóhelyek, amelyeket érdemes felkeresni a legmelegebb hónapokban is. Tartsanak velünk minden hétköznap reggel 7-től!

 

BÖRCSÖK ENIKŐ KAMARAKIÁLLÍTÁS NYÍLT A BAJOR GIZI SZÍNÉSZMÚZEUMBAN

Június 18-án nyílt meg és 2023. februárig látogatható a Börcsök Enikő kamarakiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Börcsök Enikőnek három évtized adatott meg a színpadon, de számos kiemelkedő alakítás. Ala­kí­tá­sa­it min­dig ugyan­az a ben­ső­sé­ges őszin­te­ség, já­té­kos vir­tu­o­zi­tás és bra­vú­ros rit­mus­ér­zék jel­lem­ezte. Min­den sze­re­pén átütött a szí­nész­nő csí­pős, fa­nyar hu­mo­ra, mély élet­ta­pasz­ta­la­ta és a szín­ház, il­let­ve a játék örök sze­re­te­te. A szí­nész­nő cso­dá­la­tos drá­mai ere­jét több elő­adás­ban is meg­cso­dál­hat­tuk, ame­lyek­ben szív­be­mar­ko­ló ala­kí­tást nyúj­tott. 2021. január 28-án, 53. születésnapján hunyt el súlyos betegség következtében. A kamarakiállítás a színpadi színésznőt és az embert állítja a középpontba. Börcsök Enikő alakját fényképek, előadásrészletek, személyes tárgyak és dokumentumok idézik meg. A Reggeli Expresszben Somogyi Zsolttal, a kiállítás kurátorával beszélget Szerémi Nóra.

ROHMANN DITTA CSELLÓMŰVÉSZ A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE

A Klasszik Portré vendége Rohmann Ditta, olyan sokoldalú zenész, akit egyaránt láthatunk nagy koncerttermek szólistájaként csakúgy, mint világzenei formációban improvizálni, táncosokkal közös produkció főszereplőjeként, kamarazenészként és újabban színészként is. Eddig elért sikerei közül kiemelkednek a Lipcsei Bachversenyen szerzett díjak, a Junior Prima díj, valamint lemez- és rádiófelvételek. Fontos számára, hogy az általa megszerzett tudást kamatoztassa, fejlessze és továbbadja. Legutóbb férjével, Fassang Lászlóval közösen készített Bach-lemezt, melyet a nemzetközi kritika ismét kiválónak ítélt.

KIRÁNDULÓHELYEK, AMELYEK A NYÁRI MELEGBEN IS KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁST NYÚJTANAK A PILISBEN

Bár már véget ért a tavasz, a nyár beköszöntével is sokan szívesen keresik a természet közelségét, járják az erdőt, ahol a legnagyobb melegben is sokkal kellemesebb a klíma. A Buda környéki erdőkben számos kirándulóhelyet lehet találni, amit ebben az évszakban is érdemes felkeresni. A Pilis Parkerdő szóvivőjével, Mészáros Péterrel beszélgetünk a Premium es Terra rovatban arról, milyen kirándulóhelyeket, erdőbarát rendezvényeket kínál a Pilis és környéke a nyári időszakban.

Back To Top