BESZÉLGETÉS KELLER ANDRÁS HEGEDŰMŰVÉSSZEL A CONCERTO BUDAPEST ŐSZI PROGRAMJÁRÓL

 

Az Intermezzo vendége Keller András Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, karmester, érdemes művész, a Keller Quartett alapítója, a Concerto Budapest művészeti vezetője és karmestere. A beszélgetés témája: Mennydörgés és szelíd harmóniák – Ősz a Concerto Budapesttel. 

Christian Tetzlaff, Elisabeth Leonskaja, Szergej Krilov, Jevgenyij Koroljov – csupán néhány név a világhírű művészek sorából, akikkel a Concerto Budapest őszi hangversenyein találkozhat a közönség. Magyarország egyik vezető nagyzenekara ebben az évadban is a klasszikus és a kortárs zene élő, páratlanul gazdag elegyét nyújtja a közönségének. Az évad dupla nyitókoncertjét pénteken és szombaton tartják a Zeneakadémián.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is duplakoncerttel tartja meg a Concerto Budapest évadnyitó hangversenyét a Zeneakadémián, ahol a zenekar vendége a német virtuóz, a világ egyik legkiválóbb hegedűművészeként számon tartott Christian Tetzlaff hegedűművész lesz. A nyitókoncerten hagyományosan kitüntetett szerep jut Bartók Béla zenéjének, és ez idén sem lesz másként: az első részben a zeneszerző fiatalkori hegedűversenye lesz hallható, és A csodálatos mandarin szvit zárja a programot. Megszólal egy ritkán játszott Liszt-kompozíció is, a Két epizód Lenau Faustjából, s elhangzik majd Suk ritkán hallott és gyönyörű g-moll fantáziája hegedűre és zenekarra is. A koncertek közül a második zártkörű esemény a zenekar „Hőskoncertek” sorozatának része, amelyet elsősorban a mindennapi hőseinknek, az egészségügyben dolgozóknak ajánlja a Concerto Budapest.

Back To Top