BERECZ MIHÁLY SZÓLÓESTJE SZERDÁN AZ MVM KONCERTEK – A ZONGORA-SOROZATON

 

Berecz Mihály zongoraművész Bartók és Chopin műveire épülő szólósetjét várhatóan nagy érdeklődés mellett már közönség előtt tarthatja meg a Zeneakadémia Nagytermében szerdán. Az MVM koncertek – A zongora-sorozatán a magyar-lengyel szerzők műveiből összeállított műsor Lutoslawski 2 etűdjével egészül ki. Az Impresszióban a zongoraestről kérdezi Berecz Mihályt Bálint Edina.


A fiatal, 25 éves művész már aktív szereplője a hazai koncertéletnek. 16 évesen már a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben játszotta el Ravel G-dúr zongoraversenyét Kocsis Zoltán vezényletével. Azóta számos magyar karmesterrel és zenekarral lépett fel, és külföldön is bemutatkozott.

Berecz Mihály számos hazai és nemzetközi verseny nyertese, díjazottja. Nyert díjat Berlinben, Manhattanban és a londoni Királyi Akadémia kiírásában is, ahol ezek után tanulmányait is folytatta. Tavaly a Junior Prima Díjat kapta meg, nemrég a Cziffra Fesztivál tehetségdíját nyerte el. Idén januártól pedig a Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaratanszékének tanára.

Repertoárja rendkívül széles: Bachtól kezdve kortárs zeneszerzők műveiig terjed. Több zenekritikus is felső fokon nyilatkozott kifinomult interpretációiról, Vashegyi György karmester egy interjúban így fogalmazott: Berecz Mihály nemzeti kincs, hozzáfogható tehetséget, azt hiszem, nem láttam még.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.03.22.

Back To Top