BANK TAMÁS, A JÁTÉKSZÍN IGAZGATÓJA A DUETT VENDÉGE

 

Vasárnap a Duett újabb adását hallhatják, amelynek vendége Bank Tamás színművész, a Játékszín igazgatója. A műsorvezető, Bálint Edina várja Önöket délelőtt 10 órától!

Száznegyvenezer nézőjével olyan közösséget alkotnak, amely a könnyedség mellett az igényességre is voksol, a Játékszín pedig ennek szellemében dolgozik. Filmadaptációik, köztük az Életrevalók és az olasz kultfilm, a Teljesen idegenek színpadi változata, a legkeresettebb fővárosi előadások között szerepelnek.

Ugyancsak hatalmas az érdeklődés klasszikus vígjátékok iránt – ezek közül való a Legénybúcsú, a Kölcsönlakás és a Primadonnák. Legújabb produkcióik között két krimi is szerepel: klasszikus Agatha Christie-történetként A vád tanúja, a modern vonalat képviselve pedig A dominógyilkosság. Charlie Chaplin Nagyvárosi fények című filmjének adaptációja pedig unikális előadás – sem Magyarországon, sem a világon nem volt még példa hasonlóra: Szente Vajk a némafilmet ugyancsak némán és fekete-fehérben vitte színre. Az előadás az idei nyíregyházi színházi seregszemlén 6 szakmai díjat nyert el.

Az utóbbi három gyakorlatilag az év legjelentősebb sarokpontjait képviseli a Játékszín életében. A vád tanúját Teréz körúti színpaduk után a Fővárosi Törvényszék emblematikus tárgyalótermében is bemutatták októberben, és decemberben újabb három előadást játszottak. Hasonló eseményre a hazai igazságszolgáltatás történetében még soha nem került sor.

A Játékszín magánszínházként vészelte át a pandémia időszakában elrendelt kétszeri, több hónapos zárlatot. A teljes háttérbázist – öltöztetőktől a díszítőkön át a súgókig – sikerült megtartania, így biztonsággal tudták pótolni az elmaradt előadásokat. A pandémia alatt kialakult bizonytalan helyzetben, amikor a beltéri játszás elindulásának időpontja még kétséges volt, a Játékszín történetének legsűrűbb nyári vendégjáték-sorozatát egyeztették az ország számos pontjára. Így május végétől szeptemberig tizennégy helyszínen huszonhét előadást játszottak olyan művészek közreműködésével, mint Csonka András, Szulák Andrea, Lévay Viktória, Nagy Sándor, Szente Vajk és Szerednyey Béla.

Műsor: Duett
Adás: 2022.01.09.
Műsorvezető: Bálint Edina

Borítókép: Juhász G. Tamás

Back To Top