BAGOSSY BROTHERS COMPANY KONCERT A PAPP LÁSZLÓ SPORTARÉNÁBAN

 

A Bagossy Brothers Company 2022. január 14-én első alkalommal lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Az együttes a megszokottnál jóval hosszabb műsorral, meglepetés vendégekkel, rendhagyó színpadtechnikai és vizuális megoldásokkal készül az estére.

 

A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége egyenletesen, de gyors ütemben emelkedett. A Bagossy Brothers Company rövid idő alatt vált előbb az erdélyi, majd az egész kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb koncertzenekarává.

„Ha megírunk egy dalt, felvesszük a stúdióban és kiadjuk, akkor még csak az első lépést tettük meg. Úgy érezzük, minden dal a közönség előtt születik meg igazán. Minden egyes élő koncerten más réteg rakódik rá, amit az ott lévő emberekkel közösen teremtünk.” – mondja Bagossy Norbert, a formáció énekese.

A csapat eddigi pályafutása során 4 nagylemezt, 1 szimfonikus koncert lemezt, 1 EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A zenekar 2020-ban a Due Médiakutató hálózat közvéleménykutatása alapján, Magyarország legnépszerűbb zenekara lett. 2020-ban, az első karantén időszakban, egyedülálló módon a zenekar online fesztivált szervezett, melyen erdélyi és magyar zenészbarátok szerepeltek, számtalan műfajból. Most pedig, készülnek első nagykoncertjükre, amelyen 30 dal biztosan elhangzik, köztük olyan is, amelyet először hallhat élőben a közönség.

Tatár Attilát, a Bagossy Brothers Company gitárosát arról is kérdeztem, az elmúlt időszakból van-e olyan díj vagy elismerés, amelyre különösen büszkék?

Műsor: Papageno
Adás: 2021.12.18.
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top