BACH-FESZTIVÁL, A HÁRY JÁNOS TÖRTÉNETE ÉS EGY KÖNYV A KIÉGÉSRŐL A NYITÁNYBAN

A június 13-i Nyitány vendége Bán István orgonaművész, a Budavári Evangélikus Egyházközség orgonistája, akivel a XI. Budavári Bach Fesztiválról beszélget Szerémi Nóra. A Klasszik Anekdotákban Kodály Zoltán: Háry János című daljátékáról mesél Békéssy Lili, a Klasszik Rádió zenei szerkesztője. A Könyvjelző rovat vendége pedig Füredi Júlia szervezetpszichológus, vállalatikultúra-szakértő, aki könyvet írt egy sokakat érintő problémáról, a kiégésről.

 

KEZDŐDIK A XI. BACH-FESZTIVÁL

A Reggeli Express vendége Bán István orgonaművész, a Budavári Evangélikus Egyházközség orgonistája, Bach-fesztiválon művészeti vezetője, akivel a XI. Budavári Bach Fesztiválról beszélgetünk. A budavári evangélikus templomban 2017-ben szentelték fel Magyarország legnagyobb barokk stílusú orgonáját. Ekkor rendezték meg – a templom új ékessége és a bachi gyökerek előtt tisztelegve – az első budavári Bach-fesztivált, idén június 14. és június 28. között pedig már a tizenegyedik alkalommal várja a rendezvény Bach műveinek szerelmeseit. A Bach Fesztiválon kizárólag historikus, barokk hangszereken szólaltatják meg az 5. evangélista, J. S. Bach műveit.

 

KODÁLY ZOLTÁN: HÁRY JÁNOS CÍMŰ SZVITJE A KLASSZIK ANEKDOTÁKBAN

A Klasszik Anekdotákban az egyik legnagyobb hazai zeneszerző, Kodály Zoltán 1926. október 16-án a Magyar Állami Operaházban bemutatott, Háry János című daljátékáról lesz szó. A darab jelentősége elsősorban abban áll, hogy általa a magyar népdal bekerült a magyar színházakba. A darabról és Kodályról beszélget Szerémi Nóra Békéssy Lilivel, a Klasszik Rádió zenei szerkesztőjével.

 

ELÉG! KIÉGTEM, HOGYAN TOVÁBB?

A Könyvjelző rovat vendége Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológus, vállalatikultúra-szakértő, aki 2021. tavaszán azt a felkérést kapta, hogy írjon egy könyvet a kiégésről. Nagy lelkesedéssel látott neki, hiszen bőven volt lehetősége beleásni magam a témába, amikor ő is kiégéssel küzdött. A cél az volt, hogy olyan könyv szülessen, ami kézzelfogható, gyakorlati módszereket ad ahhoz, hogy miként kerüljük el a kiégést, vagy ha már benne vagyunk, akkor hogyan tudunk kilábalni belőle. Az Elég! Kiégtem, hogyan tovább? című könyv több ezer embernek segíthet megérteni, hogy mi az a kiégés és hogyan tudnak megküzdeni vele.

Back To Top