“AZ ÚRHATNÁM POLGÁR” – MÉSZÁROS MÁTÉVAL

 

A Nyitányban pénteken fél kilenc után jelentkezik az Opera Extra. A vendég Mészáros Máté színművész. Október 21-től újra látható Az úrhatnám polgár – Vígjáték kísérőzenével egy részben az Eiffel Műhelyházban.

 

 

 

Az úrhatnám polgár – fiatalos szellem és barokk zene találkozása az Eiffel Műhelyházban Ónodi Eszter, Mészáros Máté, Kaszás Gergő és Péterfy Bori főszereplésével, valamint fiatal énekesek, kórus és balettművészek közreműködésével, Tarnóczi Jakab rendező és Varga Zsófia dramaturg átdolgozásában mutatja be Molière komédiáját Lully kísérőzenéjével a Magyar Állami Operaház.

Lully és Molière öt felvonásos balettkomédiáját 1670-ben mutatták be a chambord-i kastélyban. Nagyszabású, hosszú órákon át tartó összművészeti esemény volt ez, ahol találkozhatott a próza és a zene, megfért egymás mellett a történetmesélés és az időtlen, közegtelen muzikális öröm. Mindeközben a nézők kedvük szerint ettek, ittak, és élvezték az estét egy elképesztő helyszínen: az óriási vadászbirtokot övező erdő közepén. Ennek a miliőnek a megidézésére tesz kísérletet az előadás, amely a Molière-darabot kiindulópontként használja, a történet mellett az énekesek, zenészek, táncosok, prózai színészek együttlétének esemény-jellegére fókuszál.

Műsor: Nyitány

Kezdés: péntek 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top