AZ ÜNNEPEK ALATT NEMCSAK A BEJGLI-, HANEM AZ ENERGIAFOGYASZTÁS IS CSÚCSOKAT DÖNT

 

Itt a karácsonyi időszak, amely köztudottan a kiemelt időszak az energiafogyasztás szempontjából. A környező országokban folyamatos energiahiánnyal riogatnak, így a hazánkat érintő ellátásbiztonság szintén folyamatosan napirenden van. Vajon kell-e emiatt aggódnunk? Erről beszél az Intermezzoban Dr. Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű Zrt. Kommunikációs igazgatója.

Dr. Kovács Antal ezer szállal kötődik Pakshoz. Olimpiai- és világbajnok cselgáncsozónk a város szülötte, és természetesen a Paksi Atomerőmű SE versenyzője volt. Sportpályafutása után közgazdászként is maradt a „háznál”. A Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatójával beszélget ma Bálint Edina. A rendes javítási és karbantartási munkák most értek véget, és most vezetik majd be az eddig egyedi megoldásnak számító üzem közbeni karbantartásokat is, amely során nem állítják le a termelést.

Félünk még az atomenergiától? Egyáltalán kell-e tartanunk bármitől is ezzel kapcsolatban? Mekkora részt vállal az atomenergia itthon és globálisan az enegriaellátás területén? Mit hoz a jövő, és mi a helyzet a fenntarhatóság kérdésével?

Műsor: Intermezzo
Kezdés: Kedd 16:00
Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top