AZ ÚJRAINDULÓ ESTI BROADWAY ELSŐ VENDÉGE ERDŐS ATTILA OPERAÉNEKES

 

Az Esti Broadway vendége Erdős Attila magánénekes, bariton, fókuszban a Mosoly országa című Lehár nagyoperett bemutatója, amelyet a neves brit rendező, Stephen Medcalf visz színre. 

 

Szó lesz arról, hogy milyen a közös munka egy nemzetközi próbafolyamaban, arról, hogy a Mosoly országa még Puccini elismerését is kivívta, mert megállja a helyét az operák között is, de kiderül, hogy hogyan zajlanak a próbák és milyen koncepciót képvisel Medcalf. Szó lesz még a közelgő Magyar Operett Napjáról is.

“A mosoly országa Lehár Ferenc pályafutásának egyik legmeghatározóbb darabja, életművének összefoglalója, amit ő maga legjobb alkotásának tartott. Az operai igényességgel megkomponált, háromfelvonásos operettet 1929-ben mutatták be Berlinben. Zenei jellegét és történetét az akkor divatos keleti motívumok inspirálták: a bécsi arisztokrata tábornok lánya, Liza és a kínai trónörökös, Szu Csong herceg szerelmét meséli el. Bár a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, amely nem vidám végkifejlettel zárul.”

Műsor: Esti Broadway

Kezdés: kedd 19:00

Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top