AZ IDEI OSCAR, ÉS MINDEN, AMI MÖGÖTTE VAN A VETÍTŐBEN

 

Csütörtökön ismét Vetítő: izgalmas beszélgetések filmekről és kulisszatitkokról az alkotókkal, rendezőkkel, színészekkel, zeneszerzőkkel, forgatókönyvírókkal, a mozi bűvöletében – most természetesen az Oscar-díj lesz a témánk, amit idén március 27-én adnak át. Szerémi Nóra Dudás Viktor filmszakértővel az Oscar-esélyes filmekről és a magyar vonatkozásokról is beszélget.

Van magyar jelölt! Hatalmas dolog, hogy Sipos Zsuzsanna a hazánkban forgatott Dűne filmen végzett munkájáért a Legjobb látvány kategóriában jelölést kapott. 

Ted Sarandos Netflix vezér Hancock Parki villájában biztosan hatalmas party lesz az idei díjátadót követően is. A szolgáltató 27 jelölésével dominál most is és ez a negyedik év zsinórban, hogy legalább 10 jelöléssel várják a borítékbontást! Igaz tavaly 36 jelölésük volt. A Legjobb film kategóriában két filmjük is szerepel és a 20 színész jelölt közül 7 az ő filmjeikben nyújtott alakításért került oda. A Legjobb rövid dokumentumfilm kategóriában három filmjük is van, de még a Legjobb nemzetközi játékfilmek között is ott vannak Paolo Sorrentino Isten keze alkotásával.

Steven Spielberg a West Side Story kapcsán kapott produceri jelölése rekord: 11. alkalommal jelölték. A producerek 1951-es díjazása óta nála többször senkit sem jelöltek producerként Oscarra.

A főszereplő kategóriákban Kristen Stewart az egyetlen „új belépő”, aki először kapott jelölést.

A „No Time To Die” a hatodik James Bond filmbetétdal, amely Oscar-jelölést kapott. Díjat eddig csak a „Skyfall” és a „Writing’s On The Wall” vihetett haza.

Eljött végre az idő, hogy mindenki odaítélhesse az Oscar-díjat kedvenc filmjének!

Twitter-felhasználók az #OscarsFanFavorite hashtaggel szavazhatnak a 2021-ben bemutatott kedvenc filmjeikre – függetlenül attól, hogy a filmet jelölték-e Oscar-díjra vagy sem. Az a film, amelyikre március 3-ig a legtöbb rajongói szavazatot regisztrálják, a március 27-i díjátadó során külön elismerésben részesül.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.24.

Forrás: filmszakértő.blog.hu

Back To Top