AZ IDEI OSCAR, ÉS MINDEN, AMI MÖGÖTTE VAN A VETÍTŐBEN

 

Csütörtökön ismét Vetítő: most minden az Oscar-díj körül forog, amit idén március 27-én adnak át. Szerémi Nóra Dudás Viktor filmszakértővel az Oscar kulisszatitkairól beszélget. Szó lesz a díjátadó közvetítéséről, illetve arról, hogy sajtó munkatársként vagy nézőként hogyan lehet kijutni az Oscar-gálára, illetve mi történik a háttérben a közvetítés alatt.

Idén csavartak egyet a jól megszokott menetrenden, és egy izgalmas újdonságot vezettek be az Oscar szervezői: Twitter-felhasználók az #OscarsFanFavorite hashtaggel szavazhattak a 2021-ben bemutatott kedvenc filmjeikre – függetlenül attól, hogy a filmet jelölték-e Oscar-díjra vagy sem. Az a film, amelyikre március 3-ig a legtöbb rajongói szavazatot regisztrálták, a március 27-i díjátadó során külön elismerésben részesül.

A szavazási kedv élénkítse érdekében azon Twitter-felhasználók közül, akik február 14. és március 3. közötti időszakban leadták a szavazataikat, hármat kisorsolnak. A nyereményük pedig nem más lesz, mint részvétel a 2023-as Oscar-díj átadón, ahol személyesen adhatnak át majd egy szobrot. A nyertesek és partnereik minden költségét az Akadémia fizeti.

Az Akadémia ezzel az akcióval szeretné felélénkíteni a díjátadó nézettségét világszerte. Meryl Johnson, az Akadémia digitális marketingért felelős alelnöke a The Hollywood Reporter című lapnak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: „Ezeken az aktiválásokon keresztül a közösségi média felhasználóknak világszerte most még több lehetőségük van arra, hogy valós időben kapcsolódjanak a díjátadóhoz, közösséget találjanak, és olyan módon legyenek részesei az élménynek, ahogy eddig még soha nem volt rá lehetőségük.” Instant Akadémiai szavazóvá lépett elő minden Twitter fiókkal rendelkező filmrajongó!

NYITÁNY – Tari Ibolyával és Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.17.

Back To Top