AZ ÉG TARTJA A FÖLDET – MUSICAL PREMIER AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN

 

Az Intermezzo vendége Buch Tibor színművész. A beszélgetés apropója: új életre kel a budapesti Erkel Színház színpadán a 800 éves legenda, Árpád-házi Szent Erzsébet, a magyar királylány története, akit már életében szentként tiszteltek.


A zenés színdarab nem csupán egy szent élettörténete, hanem szembenézés az emberi gyarlósággal és az emberi lélek önzetlen nagyságával. Ármánykodások, gyilkosságok szövevényén át rajzolódik ki Szent Erzsébet portréja. Az asszonyé, aki a női eszmény megtestesülésévé vált. A szép, boldog, szerelmes nőé, aki megmutatta, hogy az igazi szeretet a legzordabb körülmények között is feltétlen és kiapadhatatlan.

A világ leghíresebb magyar szentje négy alkotót ihletett meg, és most 70 szereplő szavain, énekén, színpadi produkcióján keresztül mutatja be a kort és a történelmi időket is, melyben Erzsébet született és melynek máig ható üzenete van.

Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical Zsuffa Tünde azonos című történelmi – korfestő – regénye alapján készült. A zenét Szikora Róbert, a szövegkönyvet Lezsák Sándor írta, a rendező Cseke Péter.

A négy alkotó szoros együttműködésben és együttgondolkodásban kezdte meg a munkát a musicalen 2021 tavaszán, amelynek eredménye 2022. április 8-án kerül a közönség elé első ízben a budapesti Erkel Színházban.

A remek szereplőgárda egyik kiváló tagja Buch Tibor, aki Walter lovagot alakítja, és prózai kvalitásai mellett újfent megmutathatja, hogy milyen jó énekes!

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.02.22. 16:00

Back To Top