AZ ÁRNYÉK NÉLKÜLI ASSZONY AZ ÚJRANYITOTT OPERÁBAN

 

Az Opera Extra vendége ezúttal Komlósi Ildikó Kossuth-díjas opera-énekesnő. Richard Strauss Az árnyék nélküli asszony című opera egyik női főszereplője. Az újranyitott Operaházban március 18-án lesz látható a darab.

&

Az árnyék nélküli asszonycselekményében a szellemvilág uralkodójának gyermeke megsebzett gazellából gyönyörű lánnyá változott. Vadász és zsákmány egymásba szeretett: a tündérlány a Délszaki Sziget császárnéja lett. Testén azóta átjár a fény, mintha üvegből volna: megrekedt a szellem- és embervilág között. Ha nem sikerül árnyékot szereznie, a császár kővé fog válni…

Háború alatt született mese emberségről, önfeláldozásról, boldogságunk megbecsüléséről. Az opera jelmeztervezője Zoób Kati. Érdekesség, hogy az előadásban vetített filmben a Mefistofele c. Boito-opera produkciójának Benedek Mari által tervezett jelmezei is láthatók. A vetített filmben szereplő halakat a felvételek ideje alatt biztonságban tartották, egészségi állapotukban romlás nem következett be.

Szerémi Nóra műsorvezető arról is kérdezi Komlósi Ildikót, milyen érzés ismét az Operaház színpadán énekelni, és milyen az ebben a darabban összeszokott társakkal színpadra állni.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.11.

Back To Top