AUTÓSZALON, HOLDBÁZIS, BEJÁRHATÓ AGY ÉS MRNS-VAKCINA – ÁLMOK ÁLMODÓI 20 KIÁLLÍTÁS

 

Közel 600 géniusz és a mai életünket is meghatározó találmányaik mutatkoznak be hatezer négyzetméteren az Álmok Álmodói 20 − Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállításon. A különböző felfedezéseket látványos díszletekkel és interaktív elemekkel hozzák közelebb a szervezők: lesz többek között VR-szemüveges séta a Marson és egy bejárható agy is. Az Intermezzo vendége Dankó Virág, a Millenáris ügyvezető igazgatója.

 

A kedden megnyílt kiállítás másfél kilométer hosszú útvonalon mutatja be a tudomány világának izgalmas felfedezéseit. A Szent-Györgyi Albert által felfedezett C-vitamin és Gábor Dénes hologramja mellett a hálózatkutatáson keresztül, a műholdakkal segített élelmiszertermesztésen át egészen az űrkutatás legújabb vívmányaiig számos magyar hozzájárulást ismerhetnek meg a látogatók.

A kiállításon nagy hangsúlyt kaptak az interaktív elemek. Az óriási információmennyiség befogadását több mint 30 interakcióval, 150-nél több digitális, és mintegy 6,5 órányi filmes, valamint vetített tartalommal segítik a szervezők.

Az Álmok Álmodói 20 az eredeti Álmok Álmodói kiállítás, és egyben a Millenáris 20 éves évfordulójára készült, és egy éven keresztül látható!

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.02.17.

Back To Top