AMIKOR TALÁLKOZTAM BARISNYIKOVVAL – MONODRÁMA CSÁKÁNYI ESZTERREL

 

Csákányi Eszterben a pandémia alatt fogalmazódott egy új önálló est gondolata. Alkotótársaival közösen, Bodor Johanna Nem baj, majd megértem című önéletrajzi regényéből kiindulva, attól elrugaszkodva és saját élményeiből is merítve olyan vizekre evezett, ahol korábban még nem táncolt. Az Impresszióban az Amikor találkoztam Barisnyikovval című monodrámáról kérdezi Bálint Edina.

„ Mivel kezdi a napját? Milyen gondolatokkal kel ki az ágyból reggelente? És milyen gondolatokkal fekszik le esténként? Szeret táncolni? Döbbenetes, hogy mennyi mindent el lehet mondani némán. Tudja, mit jelent valóban szabadnak lenni? Jöjjön el hozzám egy alkalomra és felejthetetlen pillanatokban lesz része! Mesélek magának a táncról, a művészetről, az életről. Na, jó, hagyjuk az életet. Inkább elmesélem, hogy mi történt, amikor találkoztam Barisnyikovval.” – Marosán Henriett koreográfus, balettmester.

Marosán Henriett Kolozsváron született, tanulmányait a bukaresti Állami Balettintézetben végezte. A Ceaușescu-rendszer elől menekülve települt át Magyarországra, ahol hamar a tánc- és színházművészet megkerülhetetlen alakjává vált. Az utóbbi években koreográfusként dolgozik és fiatalokat tanít.

Az első előadás a Hölgyválasz Táncstúdióban lesz, a Paulay Ede utcában.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.03.07. 16:00

Back To Top