A ZENEGYŰLÖLŐ – OPERA SOKK

 

A Zenegyűlölő visszatér, és ezúttal az Óbudai Danubia Zenekar Opera sokk című szimfonikus stand up estjén láthatjuk őt, amint azon töpreng, miért van ez a nagy felhajtás az opera körül? Valószerűtlen, erőltetett történetek, ósdi díszletek, érthetetlenül éneklő korpulens dívák – miért jó egyáltalán operát hallgatni?

Hámori Máté, az ODZ művészeti vezetője Janklovics Péter humorista mellett, Rőser Orsolya Hajnalka szoprán énekművészt hívta az estre, hogy olyan műveken keresztül kerülhessünk közelebb az opera világához, mint Wagner a Walkűrök lovaglása, Verdi Traviátája, Mozart Varázsfuvolája, vagy Erkel Bánk bánja, de mindenképpen megidézik az est során Kálmán Imre és Lehár Ferenc nagyoperettjeit is.

Rőser Orsolya Hajnalkát legutóbb éppen a Bánk bánban hallhattuk az Erkel Színházban, Melinda szerepében, de jövő év elején ifjabb Johann Strauss Cigánybáró című nagyoperettjében is színpadra lép. Rőser Orsolya Hajnalkától azt is kérdeztük a Papagenoban, milyen elvárások fogalmazódnak meg az opera világának szereplőivel szemben a szakma és a közönség részéről?

Műsor: Papageno
Adás: 2021.12.18.
Műsorvezető: H. Varga Mariann

 

Back To Top