A VIBRÁLÓ NŐIESSÉG FESTŐMŰVÉSZE, HULLAN BEA

 

A Reggeli tárlat vendége Hullan Bea festőművész. 2021. november 6-án nyílik meg a Próféta Galériában Hullan Bea: Portrék című kiállítása. Az elmúlt 5 év műalkotásai lesznek láthatóak a tárlaton, köztük 30 portré, de a kiállításon lesznek város és tájképek is.

 

“Ez a kiállítás azért is fontos számomra, mert még soha ennyi festményemet nem tudtam egyidejűleg megmutatni. Ez az eddigi legnagyobb kiállításom.”

Hullan Bea egyre népszerűbb festőnő, igazi kuriózumnak számítanak a képei, gyűjtők versengenek egy-egy alkotásának a megszerzéséért.

Olaj-vászon képei karakteres nőket mutatnak be, mindezt egy egészen különleges, széttöredezett, kaleidoszkóp-szerűen megjelenő képi világban. Női portrékat 2016-tól fest, egyik legismertebb képe a 2017-ben elhunyt magyar jazzénekesnő Fábián Juli portréja.

 

 

 

 

 

 

 

Alkotásai már méreteinél fogva is impozánsak, szinte ráborulnak a nézőkre, és magukkal ragadják saját világukba. Bea a végletek festője. Először is végletes lelki állapotban és végletes érzelmi állapotban fest. A szélső határait keresi, sohasem középszerű.

Hogy milyen nőkről szólnak a képei? Maiakról. Modernekről. Régiekről és újakról, kortalanokról. Nőkről, akiknek az arca tele van érzelmekkel. Akik tele vannak gondolatokkal. Akiknek olvasunk a tekintetében, és akik tekintetéből történetek elevenednek meg. Nőket fest, akiket ismerünk, vagy akikről azt hisszük, hogy ismerjük őket

Képeiből, egy ősi női energia gomolyog, tudatosan vagy tudattalanul, de mindegyik női karaktere egy-egy női arche-típus.

De Bea nem csak portrékat fest, hanem azt is ami éppen az eszébe jut.

“Tájat, felhőt, utat, táncot és zenét, a nőiség megfoghatatlanságát, mélységeit festem. Talán szerelmet.”

 

Műsor: Nyitány

Adás: péntek

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top