A VÁLTOZATLANSÁG HULLÁMHOSSZA – TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS A VÁRKERT BAZÁRBAN

 

A Reggeli Express pénteki vendége Bajnay Beáta koreográfus, akivel egy különleges táncszínházi előadásról beszélgetünk: a Várkert Bazárban A változatlanság hullámhossza című előadást láthatja a közönség A magyar kultúra napja alkalmából. Az előadást eredetileg január 24-én tartották volna, de betegség miatt későbbre halasztották, az eredeti jegyek a későbbi dátumra lesznek érvényesek, amely jelenleg még egyeztetés alatt áll!

Az Aldebaran Kompánia együttes alapítója, vezetője és szakmai irányítója, koreugráfusa, Bajnay Beáta beszél arról is, hogy a darab Szepes Mária azonos című regénye alapján készült, és olyan kérdéseket feszeget, hogy hatalmunkban áll-e mások életét megváltoztatni, vagy van-e elég bátorságunk változtatni saját életünkön. A darab különlegessége, hogy verbális és nonverbális elemek egyaránt megjelennek benne a moderntánc, a néptánc és a flamenco elemeit felhasználva.

Bajnay Beáta produkcióját Szepes Mária azonos című regénye ihlette, amelynek 1986-os kiadása a science fiction formába rejtve tárta fel az egyén és a társadalom egymásra hatását. Az Aldebaran Kompánia előadásának főszerepeit két meghívott színművész, Huszárik Kata és Kaszás Gergő játssza.

A darab főszereplője egy fiatal férfi, akinek a magánélete totális válságba jutott. A körülötte és vele élő nők fogságában szenved, menekülni szeretne megoldatlan problémái elől. Hirtelen jött agyvérzése lehetőség ad neki a feledésre, ám a kóma sötétjében is felvillannak élete női és úgy tűnik, nincs számára kiút, önáltató hazugságai kíméletlenül utolérik.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.21.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top