A TÉVÉZÉSI SZOKÁSOK ÁTALAKULÁSÁT HOZTA A PANDÉMIA

A Vetítő rovat 8 óra után jelentkezik, ahol a vendég Dudás Viktor filmszakértő, a téma pedig nem is lehetne aktuálisabb: a streaming szolgáltatók térhódítása.

 

A tavalyi év kétségkívül jelentős változásokat hozott a televíziózási szokások terén. A pandémia eredményeként soha nem látott mértékben nőtt meg a különböző streaming és TV szolgáltatók elérése, aminek köszönhetően milliók ültek le ismét a képernyők elé. Mitől lettek ennyire sikeresek a streaming szolgáltatók? Milyen szokások alakultak ki? Kik nyertek ezzel a legtöbbet? Többek között ezeknek a kérdéseknek is megpróbáltunk utánajárni.

Az egyik legsikeresebb, legnagyobb visszhangot kiváltó sorozat például a Vezércsel. Walter Tevis 1983-as azonos című regénye alapján készült. A sorozatot Scott Frank és Allan Scott alkotta és a Netflixen mutatták be 2020. október 23-án.

De érdemes megemlíteni a Nagy pénzrablást is. A nagy pénzrablás 2017-ben bemutatott spanyol bűnügyi drámasorozat, amit Álex Pina eredetileg két egységből álló minisorozatnak tervezett. Az első, 15 epizódos évadot az Antena 3 csatorna sugározta 2017. május 2-től november 23-ig.

Back To Top