A SZERELEM HATÁSÁRA ÍRT SZIMFÓNIA A ZENEAKADÉMIÁN

 

A Reggeli Express vendége hétfőn Kovács János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, akivel a Szent István Filharmonikusok Gaudeamus 2. Berlioz-estjéről beszélgetünk, amely 2021. december 03-án lesz a Zeneakadémián.

A koncerten elhangzik:
Berlioz: Scène d’amour (Szerelmi jelenet), Mab scherzo – részletek a Rómeó és Júlia drámai szimfóniából Berlioz: Nuit d’été (Nyári éjszakák)

Közreműködik: Schöck Atala – alt, aki operaszerepei mellett hazai és külföldi koncerttermekben is hallható oratóriumkoncertek mezzo/alt szólistájaként.

Berlioz: Fantasztikus szimfónia

Vezényel: Kovács János

Hector Berlioz (1803 – 1869) francia komponista, karmester és zenekritikus. Berlioz zsenialitását jórészt a Fantasztikus szimfónia révén ismerjük, ugyanakkor a hangversenytermekben ritkábban hallható darabjai is méltóak a nagyobb publicitásra, hisz remekművek egész sora került ki a mester tollhegye alól (akkortájt a lúdtoll ugyanis már kiment a divatból).

A Zuglói Filharmónia 2020. decemberétől új névvel szerepel a hazai koncert-életben: Szent István Filharmonikusok. A 66 éves múltra visszatekintő szimfonikus zenekart Záborszky József alapította, majd fia, Záborszky Kálmán vette át az együttes művészeti vezetését. Értékteremtő és ifjúságnevelő munkájuknak elismeréseként 2000-ben Magyar Örökség-díjat kaptak, 2011 és 2017 között pedig folyamatosan elnyerték a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet.

Műsor: Nyitány

Adás: Hétfő 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top