A SLOWXMAS SEGÍT ÁTÉLNI AZ ADVENTI IDŐSZAK VALÓDI LÉNYEGÉT

 

A Falk Miksa utca évtizedek óta a fővárosi műkereskedelem központja. A mára országos hírű galériákban olyan tárgy- és tudásanyag gyűlt össze, ami egy múzeumnak is becsületére válna. Ezt a kincset szeretné közelebb hozni a művészetektől, műgyűjtéstől eltávolodott új nemzedékekhez a galériákból és kávézókból alakult közösség, az Art&Antique Street.

Üzenetük: “A műgyűjtés nem az idősek hóbortja, az egyedi tárgyaknak a legmodernebb otthonban is helye van, társaságuk feltölti az embert. Le kell bontani a falakat a galériák túlmisztifikált világa körül. Egyértelművé kell tenni, hogy nemcsak a gazdagok és értő szeműek kiváltsága a műkereskedelem. Ha valakiben fel tudjuk kelteni az érdeklődést az egyedi alkotások iránt, annak idővel igénye lesz rá, hogy az életterét ilyen tárgyakkal díszítse, később pedig akár gyűjtő is válhat belőle”

Az idei SlowXmas is erre a nyugodt, elcsendesedő, a műtárgyakat a maguk szépségében megcsodáló programsorozatra helyezi a hangsúlyt. Idén már negyedik alkalommal fognak össze Budapest ikonikus utcái, hogy a karácsonyi rohanás helyett megmutassák az advent igazi jelentését. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a rohanást cseréljék élményekre és művészetre.

A program, akár egy adventi kalendárium, minden napra ígér egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot. Közös tematika a Múlt és a Jelen, valamint az együttműködés, az egymásra való odafigyelés.

Balázs Katát, az Art&Antique Street menedzserét arról is kérdeztük, hogy melyek a SlowXmas unikális programjai, amelyekre év közben nem lenne lehetőségünk?

Műsor: Papageno
Adás: 2021.12.11. 
Műsorvezető: H. Varga Mariann

Back To Top