A PULITZER-ÜGY A 19. SPINOZA ZSIDÓ FESZTIVÁLON – SZINETÁR DÓRÁVAL

A Reggeli Express vendége Szinetár Dóra, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, akivel a 19. Spinoza Zsidó Fesztivál keretein belül látható A Pulitzer-ügy – doku-dráma előadásról beszélget a műsorvezető, Szerémi Nóra.

 

A darabról: A tizenhét éves makói fiatalember egy szó angol tudás és egy cent nélkül elindul Amerikába. 22 évesen már szenátor, felküzdi magát a leggazdagabb amerikaiak közé, megépíti New York első felhőkarcolóját, megteremti a modern újságírást, perli Amerika elnökét, küzd a sajtószabadságért és a demokráciáért.

A Spinoza Színház nem csak a zsidó kulturális élet rehabilitációjához kíván hozzájárulni, de céljául tűzte ki a szórakoztatva tanítást is. A Spinoza Zsidó Fesztivál célja, hogy évről évre, több mint két héten át, a zsidó kultúra szinte valamennyi szegmenséből ízelítőt adjon. Idén 18 program, köztük 4 színházi premier várja a kultúrára éhes közönséget. Leonard Cohentől Fegyáig, Mózesen és Liliputiakon át a dokudrámáig, színházi előadások, koncertek, filmvetítés, beszélgetések és kiállítás is látható, közel 70 közreműködő részvételével.

Back To Top