A PRESSZÓ VENDÉGE ZALKA CSENGE VIRÁG MESEMONDÓ

 

Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó a Presszó vendége, aki különleges, ritka meséket oszt meg hallgatóival, mesterdiplomáját és doktori fokozatát is ebben a témában szerezte az Egyesült Államokban. A Világszép Alapítványnál dolgozik, ahol gyermekvédelmi gondoskodásban élők vagy nevelőszülőknél élő gyerekekkel foglalkoznak, és a mesék jelentik a kommunikációs kapcsot.

 

Zalka Csenge Virág most jelent meg két könyve ismert népmesék változatai, A varjúherceg, valamint az alapítvány idei adománygyűjtő kötete, a Törpeszarvas és a déli álom: Mesék kópékról, lázadókról, furfangosokról.

A Presszóban családi mesemondó hagyományokról kérdezzük és szerepjátékokról, furfangos kópékról, azaz tricksterekről, valamint képregény-figurákról. Kiderül, hogy áll azzal a fogadalmával: minden országból elolvas egy-egy népmesegyűjteményt, és miért nem szereti Andersen meséit. Beszélgetünk édes mostohákról, női mesehősökről és mesében felbukkanó örökbefogadó családokról.

A beszélgetés hosszabb verziója a hét második felében meghallgatható a Presszó podcastcsatornáin, a Mixcloudon és a Spotify-on.

Műsor: Presszó

Adás: Hétfő 19:00

Műsorvezető: Szemere Katalin

Back To Top