A MÚZSA VENDÉGE A RECIRQUEL ÚJCIRKUSZ TÁRSULAT ALAPÍTÓJA, VÁGI BENCE

 

A Múzsa vendége Vági Bence Harangozó Gyula-díjas táncos, koreográfus, rendező, a Recirquel Újcirkusz Társulat alapítója, művészeti vezetője, koreográfusa. A beszélgetés apropója egyrészt a március 15-én odaítélt Harangozó Gyula-díj, a táncművészet terén nyújtott alkotói, előadói, tudományos és pedagógiai tevékenysége elismeréseként. Másrészt szó lesz arról, hogy a társulat Hollandiában folytatja nemzetközi turnésorozatát a My Land című produkciójával.

Az előadásnak különleges aktualitást ad az Ukrajnában zajló háború: a társulat ukrán artistaművészei a szülőföldjükhöz, otthonukhoz fűződő kapcsolatukról mesélő, a személyes történeteikre és az ukrán folklórra épülő darabbal szólnak a közönséghez. Szerintük jelen helyzetben azzal tehetnek legtöbbet a hazájukért, ha estéről estére színpadra lépnek.

A társulat idén 10 éves, Vági Bence egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, hogy most érett be az a szemlélet, amivel annak idején elkezdték a munkát.

A My Land a társulat egyik legsikeresebb produkciója, amely a bemutatója óta számos országban és színházban megfordult teltházas előadásokkal, köztük az Edinburgh Fringe-en, ahol a fesztiválkritikusok 4000 program közül a legjobbnak ítélték az előadást. A társulat az elmúlt években a legkeresettebb magyar kulturális produkció lett a nemzetközi színtéren, a Recirquelnek évente mintegy 250 előadása van, ebből 150 külföldön.

Magyarországon legközelebb 2022. május 3. és 6. között látható a My Land a Müpa Fesztivál Színházban.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.03.25.

Back To Top