A MI ÜNNEPÜNK – A MANK FRISS KIÁLLÍTÁSA

 

Csoportos kortárs kiállítás ünnepi köntösébe csomagolja idén az ÚjMűhely Galéria a művészeti karácsonyi vásárát. A mi ünnepünk megnyitója szerdán lesz. Az Intermezzo Impresszió rovatának vendége Petri Anikó, a kiállítás kurátora.

 

Az ünnepi időszakhoz ezúttal a szubjektív tapasztalatokon és érzelmeken, a karácsonyhoz társított tárgyakon, emlékképeken keresztül csatlakozunk. Amikor december elején először megérezzük a forralt bor és mézeskalács illatát, rögtön eszünkbe jutnak mindazon tárgyak és emlékek, amiktől valódi ünneppé válik a karácsony. Az otthon melege, az emberi kötelékek, az adventi várakozás és a fények mindenki számára mást idéznek meg és más reakciót váltanak ki, azonban ugyanarról szólnak: megállunk, lecsendesedünk és ünneppel a szívünkben fordulunk szeretteink felé.

A kiállítást Dyekiss Virág, néprajzkutató és dúla nyitja meg, közerműködik Paár Julcsi énekesnő, a házigazda pedig Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója lesz.

Többek között Andrási Edina, Balogh Kristóf József, Barabás Zsófi, Gáspár Annamária, Gilly Tamás, Horváth Lóczi Judit és Szabó Menyhért műveit is láthatjuk.

A kiállítás december 23-ig tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 között.

Műsor: Intermezzo

Adás: Kedd 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top