A MAGYAR ZENE HÁZÁTÓL A THÁLIA SZÍNHÁZIG

A Papageno és a Klasszik Rádió november 19-i közös magazin műsorában megszólal Batta András, Ertl Péter, Nagy Viktor és Szakál László.

A MAGYAR ZENE HÁZA

Több mint 800 ezer látogatót köszönthetett a Magyar Zene Háza az év eleji megnyitása óta. Az elmúlt időszakban több mint 500 megrendezett programjával, folyamatosan teltházas állandó kiállításával és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásaival a Ház Budapest meghatározó helyszínévé vált, amely jövőre mindhárom szintjén új élményekkel és bővülő programkínálat várja a látogatókat. Mindezekről Batta Andrással, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatójával beszélgetünk.

A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ

„Táncművészként 20 év, menedzserként 17 év, ügyvezető igazgatóként 10 év tapasztalattal… munkatársaimmal továbbra is egy olyan közösségért dolgozunk, amelyben a táncszakma elismert, megbecsült helyet foglal el a művészet porondján, célunk pedig, hogy a mindennapi élet része legyen a tánc” – írta igazgatói pályázatában Ertl Péter, aki 2023. január elsejétől újabb öt évig lesz a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

A THÁLIA SZÍNHÁZ

Több mint egy éve volt betöltetlen a Thália Színház művészeti vezetői posztja. Október elseje óta ezt a feladatot látja el Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója, aki 2017-től a társulat tagja, és akivel a színház jövő évi bemutatóiról is beszélgetünk.

MELYIKET A 9 KÖZÜL? DARAB

Igazi kuriózumnak számít, hogy a Fővárosi Nagycirkusz Jókai Mór novellája nyomán készült Melyiket a 9 közül? című összművészeti darabjához saját zeneművek születtek. A különböző stílusú dalok hangszerelője Kovács Zoltán, a dalokat Szakál László zongorista-zeneszerző, a Fővárosi Nagycirkusz zenekarának vezetője írta.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére 2022. november 20-án, vasárnap este nyolc órától kerül sor.

 

Adás: 2022.11.19. 10.00 óra

Műsorvezető: Szerémi Nóra

 

Back To Top