A MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG ÚJ ELNÖKE, BORSA KATA

Titkos szavazással Borsa Katát választotta elnökének a Magyar Fesztivál Szövetség százhalombattai évi rendes közgyűlésén. Borsa Katával a Papagenoban beszélgettünk. 

 

225 tagot számláló Magyar Fesztivál Szövetség a Kárpát-medence legjelentősebb és legsokoldalúbb fesztiválszervezőit tömörítő közössége, akik összesen 280 fesztivált képviselnek. A Szövetséget az elnök, két alelnök és a – művészetiközösséginépművészeti és hagyományőrzőgasztrokulturális, valamint, az ifjúsági tagozataikat képviselő – öt elnökségi tag vezeti. A 2002-ben alapított civil szervezet aktív szerepet vállal a hazai és határon túli magyar fesztiválok közötti információ-cserékben.

Képviseli a Kárpát- medencében lévő kulturális és turisztikai értékekre épülő rendezvényeket, és a fesztivál innovációk fontosságát. Különböző fórumokon segítik a minőségi fesztiválok kommunikációját, versenyképességük erősítését, szolgáltatásaik fejlesztésétKépviselik a tagok érdekeit, igényeit és javaslatait a közvélemény és a döntéshozók előtt. Kapcsolatot tart az európai fesztivál színtérrel is. A fesztiválok minősége kérdésben Szövetség egyfajta norma-alkotó szerepet kíván betölteni. 

Back To Top