A LÁNY, AKI FOGYÁSÁVAL PÉLDÁT MUTATOTT

 

A Könyvjelző vendége hétfőn Kovács Klaudia, aki 2017. január 20-án véglegesen megváltozatta az életét. Az egykori 170 kilós lány helyett most egy 70 kilós hölgy néz vissza a tükörből. Dia öt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, és kendőzetlen őszinteséggel beszélt a kövérségéről, a túlevésről, a túlsúly mellé társuló egészségügyi és pszichés nehézségekről.

Nem akart többé a kifogások mögé bújni, és belátta, hogy korábban nem tett meg mindent a karcsúsodás érdekében. Hihetetlen fogyásának történetét a Túlszeretni című könyvben összegezte, amely már nyomdában van, és márciusban jelenik meg. Ebben mesél arról, hogyan élte meg a túlsúlyt és hogyan tudta lelkileg kirángatni magát ebből az állapotból. Ennek része a testképének elfogadása, a plasztikai műtétek sora, és az, hogy ma nőként kiteljesedett.

„A ducikóma fogalmát még kövéren mondtam ki először. Ez volt az a fejemben zakatoló csillapíthatatlan éhség, ami akkor is létezett, ha már tele ettem magamat. Valójában nem az ételre voltam éhes, hanem az étel okozta űrt betöltő, mámorító hatású lebegésre, ami az imádott ízek által kerül aktiválásra. A belső, néma hangomat, amely folyton evésre ösztönöz, meg akartam változtatni. Az egész lelki folyamatokat szerettem volna száműzni magam körül, s ezzel együtt a negatív beidegződéseket nem csak eltüntetni, hanem pozitív irányba állítani.”

Összeállított egy programot, Duciforradalom néven, a hozzá fordulóknak mentorként segít a fogyásban. Azt mondja, olyan olyan programot készített, amelyre neki is szüksége lett volna az öt éves út során, olyat, ami fenntartható, élhető és élethosszig betartható, és ami nem szélsőséges.

Dia egyébként közgazdász, de 5 éve az egészségügyi pályára lépett, egyetemre jár és fitnesz irányú képzéseken tanul. Jelenleg a csoportos fitnesz edzői vizsgájára készül, és a személyi edző képzést is elkezdte.

Hamarosan érkezik az új könyve is, amit a párjával együtt írnak, Ferfias ízek női szívvel fűszerezve címmel.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.02.21.

Back To Top