A koppányi aga testamentuma a Skanzenben

Az Impresszióban Bálint Edina vendége Somogyi Szilárd, A koppányi aga testamentuma című daljáték rendezője.

Szabadtéri Játékok a Skanzenben – A koppányi aga testamentumát láthatjuk péntek este Színházi fesztivált szervez az Ivancsics Ilona és Színtársai Szentendrén, a Skanzen Amfiteátrumban. A gyönyörű helyszínen értékes előadásokkal, igazi nyári hangulatban várják a színházkedvelőket. Az idén első alkalommal szervezik meg a fesztivált, melynek egyik különlegessége a műfajok sokszínűsége.

Az eseménysorozat június pénteken kezdődik az Ivancsics Ilona vezette társulat ősbemutatójával, A koppányi aga testamentuma című daljátékkal. Kamaszkorunk maradandó olvasmányait közé tartozik Fekete István regényhősének, Babocsai Lászlónak kalandos története. A regény maga lebilincselő és fordulatos. Olvasva szinte letehetetlen. De felmerül bennünk a kérdés, hogy miként lehet ezt az izgalmat a színpadra vinni, aminek köszönhetően a néző a széke szélén ülve drukkolná-dúdolná végig az előadást. Az Ivancsics Ilona és Színtársai idén ünnepeli megalakulásának 15. évfordulóját. Azzal a céllal indultak Szentendrén, hogy minőségi felnőtt előadásokat létrehozva, a színházi kultúrára vágyó Dunakanyar közönségnek biztosítsanak igényes színházi szórakozást, elmélkedést és értékteremtést. Társulatukat – nemzeti színházkultúránk értékeinek ápolásáért és építéséért végzett munkájáért – Szentendre városa 2015-ben Pro Urbe díjjal jutalmazta.

Főszereplők: Gábor Márkó, Koós Réka, Egyházi Géza, Patai Anna, Kőrösi András, Bardóczy Attila, rendező: Somogyi Szilárd, koreográfus: Lénárt Gábor, zeneszerző és zenei vezető: Neumark Zoltán.

Back To Top