A KLASSZIK PORTRÉ VENDÉGE BOGÁNYI GERGELY ZONGORAMŰVÉSZ

 

A Klasszik Portré vendége Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, aki koncertekkel egybekötött zenés-irodalmi esteket tart a Kertész Imre Intézetben idén ősszel, Közelről címmel.

 

Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész tanulmányait a budapesti Zeneakadémián, majd Helsinkiben a Sibelius Akadémián végezte. A számos szakmai díjjal elismert világhírű előadóművész hét lemezén Mozart-versenyművekkel, Chopin és Liszt zongoraműveivel, Chopin és Rachmanyinov cselló-zongora szonátáival és Liszt teljes hegedű-zongora termésével találkozhatott a közönség. Önálló lemezfelvételei jelentek meg Mozart versenyművekkel, Chopin zongoraműveivel és Liszt Ferenc zongoraterméseivel.

Az előadóművész és zeneszerző magyar mérnökök segítségével fejlesztette ki új technológián alapuló, egyedi formájú és felépítésű hangversenyzongoráját, amely 2015 januárjában debütált Budapesten.

A Bogányi-zongora tiszta, erőteljes hangzását a karbon-kompozitból készült hangzófenék biztosítja: az űrtechnológiában is használt összetett anyagnak köszönhetően a hangszer sokkal ellenállóbb a környezet hatásaival szemben, mint a hagyományos, fából készült zongorák, így minden körülmények között egyenletes hangminőséget biztosít.

Bogányi Gergely koncertekkel egybekötött zenés-irodalmi esteket tart a Kertész Imre Intézetben idén ősszel, Közelről címmel. A világhírű zongoravirtuóz Gondolatok zongorával mottóval induló, egyedülálló koncertsorozatán az új fejlesztésű Bogányi-zongorán játszik majd a Nobel-díjas írónk nevét viselő Benczúr utcai székházban.

 

Műsor: Nyitány

Adás: kedd 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top