A HANGJELEK ROVAT VENDÉGE SZENTPÉTERI CSILLA ZONGORAMŰVÉSZ

 

Szerda reggel a Hangjelek rovat vendége Szentpéteri Csilla Magyarország egyik legelismertebb, legnépszerűbb zongoraművésze. Szeptember elején elkezdtünk egy beszélgetést, amelyet most folytatunk.

 

 

November 10-én zenésztársaival és Cakó Ferenc homokanimátorral lesz egy különleges estje, ahol zenéire élőben készít varázslatos homokmeséket.

Novemberben ismét útjára indul a Láttad-e már a zenét? című ifjúsági koncertsorozata 10 városban.

December 20-án a szegedi Nemzeti Színházban Csillagpor címmel karácsonyi koncertet ad.

Szentpéteri Csilla mesterien randevúztatja a klasszikus melódiákat a modern műfajokkal, a jazz, a latin, a rock és a világzene közérthető, könnyen befogadható stílusában. 2011-ben az osztrák sajtó a Crossover Királynője címet adományozta neki nagysikerű bécsi koncertje után.

Paganini, Vivaldi, Mozart, Beethoven, Monti, Piazzolla, Chopin, Liszt dallamai új hangokkal, izgalmas fűszerezéssel, ötletgazdag hangzásban szólalnak meg.

Csilla zongorista, zeneszerző, hangszerelő és zenei rendező egy személyben. Az átiratok általa születnek, műveit maga írja. Ki gondolná egy zongoraművészről, hogy úgy ismeri és kezeli a számítógép bonyolult zenei programjait, mint más nő a sminktáskáját?

 

Műsor: Nyitány

Kezdés: szerda 7:00

Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top