A DUETT VENDÉGE URBANOVITS KRISZTINA

 

Vasárnap délelőtt 10 órakor ismét jelentkezik a Duett, amelynek vendége Urbanovits Krisztina színésznő, a KV Társulat egyik alapítója.

Urbanovits Krisztina művészettörténet szakos diplomát szerzett az ELTE-n. 1995-2008 között a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt, ahova Ascher Tamás hívta. 2008-tól szabadúszó. 2007-ben Száger Zsuzsával létrehozta a KV Társulatot. Több filmes és televíziós produkció rendszeres szereplője.

A KV Társulat, a magyarországi független szféra egyik legrégebbi – 2007 óta – folyamatosan működő női társulata, amely aktuális, hiánypótló, érzékeny témákat dolgoz fel kortárs színházi nyelven. A társulat vezetői Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina, a társulat az elmúlt 14 év alatt összesen 21 ősbemutatót hozott létre, emellett számtalan projekttel, díjnyertes előadásokkal van jelen a hazai színházi életben.

A társulat nemrégen mutatta be Annie Baker Magyarországon eddig még nem játszott művét, a Körtükör című darabot. Az előadás külön érdekessége, hogy dramaturgja Komán Attila és rendezője Dolhy Balázs a FreeSZFE első, frissen végzett diákjai, akik diplomájukat az Akademie für Darstellende Kunst Baden-Württembergen vették át.

DUETT – Bálint Edinával
Adás: 2022.03.27.

Back To Top