A DUBAJI VILÁGKIÁLLÍTÁSON MUTATKOZOTT BE A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ

 

Október végén A mosoly országa premierjével ünnepelték a Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban. Lehár Ferenc világszerte ismert darabja 1929 óta hódítja meg dallamaival a nagyérdeműt. Majd a társulat útra kelt, és a Dubaji Világkiállításon is bemutatta nemzeti kultúránk sajátosságát: a magyar operettet. Erről mesél a mai Intermezzoban Fischl Mónika, a Budapesti Operettszínház szólistája.

 

Az Expo 2020 október 1-én nyitotta meg kapuit, és közel 200 kiállító ország részvételével várja a látogatókat fél éven keresztül. Ez az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeztek meg, Dubai 25 millió látogatót vár szerte a világból.

Az Expo 2020 kulturális sokszínűségében, a különböző nemzetek kavalkádjában igazi kuriózum volt a Budapesti Operettszínház Operetta – Greetings from Hungary című gálaestje, bizonyítva ezúttal is, hogy a magyar operett, egy igen jelentős része a magyar nemzeti kulturális örökségnek és hungarikumként képes hidat képezni a különböző nemzetek, kultúrák között.

A Magyar Pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa, Csernyus Lőrinc tervezte.

Hatalmas sikerrel csendültek fel Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Ábrahám Pál, Huszka Jenő és Strauss melódiái.

A színház szólistái, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Kiss Diána, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt és Laki Péter virtuozitása egyaránt nagy hatással volt a közönségre.

Az est fényét emelte a Budapesti Operettszínház Szimfonikus Zenekara, valamint az egyedülálló magyar koreográfiákat bemutató Tánc – és Balettkara.

Az Intermezzo mai vendége, Fischl Mónika a továbbiakban a Marica grófnőre, a Mágnás Miskára és az Adventi Gálára is készül!

 

Műsor: Intermezzo

Adás: kedd

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top