A BALETT RIVALDAFÉNYBEN ÉS A FÜGGÖNY MÖGÖTT

 

Spicc / pipa címmel jelent meg Haszán Míra első könyve, amelyet a Margó Fesztiválon mutatnak be. A 18 éves szerzővel az Intermezzo Impresszió rovatában Bálint Edina beszélget.

 

Betekintést kaphatunk egy különleges világ függöny mögötti életébe, ahol a balett szépsége mellett a megfelelésvágy, az anorexia is része a táncosok életének. Az elsőkötetes szerző, Haszán Míra mindössze 18 éves, alig valamivel idősebb regénye szereplőinél, írásmódja mégis arra utal, hogy nem ez lesz az egyetlen kötete!

A 17 éves Réti Iza a balett megszállottja, hetedik éve a budapesti Balettintézet növendéke. Nagyanyja, a Kossuth-díjas prímabalerina a maga erőszakos módján űzi-hajtja unokáját, hogy sikeres táncossá váljon. Az álmodozó, maximalista Iza nagy vágya, hogy az új tanévben ő táncolhassa el Mária hercegnő szerepét A diótörőben a leghelyesebb fiúnövendék, Tomi partnereként. A lánynak azonban komoly kihívója akad új, szigorú, orosz mesternőjük lánya személyében. A mániákus bizonyításvágy lassan megroppantja Izát, és az önmagáról alkotott kép egyre jobban összekuszálódik benne…

 

Műsor: Intermezzo

Kezdés: csütörtök 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

 

Back To Top