A 65 ÉVES DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES, A BŰVÉSZINAS ÉS BERZSÁN ESZTER A NYITÁNYBAN

A május 16-i Nyitányban a Juhász Zsolt művészeti vezetőt a 65 éves Duna Művészegyüttesről mesél, a műsor vendége lesz Berzsán Eszter író, aki egyben illusztrátor is, és ismét várja önöket a Klasszik Anekdoták, amelyben a Bűvészinas című zeneműről hallhatnak érdekes információkat. 

65 ÉVES A DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES

Fennállásának 65. jubileumát ünnepli idén az ország egyik hivatásos néptáncegyüttese, a Duna Művészegyüttes. Az évfordulót egy nagyszabású gálaműsorral ünneplik ‘Emlékeink 65’ címmel, ahol a műsor előtt bemutatják a jubileum kapcsán megjelenő művészeti albumot, a gálaműsorban pedig nemcsak az elmúlt évtized, hanem a korábbi neves művészeti vezetők, Mosóczi István, Erdélyi Tibor és Mucsi János koreográfiáiból is válogatnak. Hogy ki mindenkit hívnak még meg a gálaműsorba, arról Szerémi Nóra kérdezi Juhász Zsolt művészeti vezetőt a Reggeli Expresszben.

 

KLASSZIK ANEKDOTÁK

A Klasszik Anekdoták rovatban ezúttal Paul Dukas Bűvészinas című darabjának 1897. május 18-i premierjét idézi fel Szerémi Nóra műsorvezető és Békéssy Lili zenetörténész, a Klasszik Rádió zenei szerkesztője. Paul Dukas francia komponista és tanár, „egyműves” szerző, szinte kizárólag ezt a művét játsszák hangversenyeken és adják ki hangfelvételeken.

 

EGY ÍRÓ-ILLUSZTRÁTOR A KÖNYVJELZŐ VENDÉGE

A Könyvjelző rovat vendége ezúttal Berzsán Eszter író, illusztrátor. Első mesekönyve 2019-ben jelent meg – honlapján azt írja, hogy ez egy fontos mérföldkő volt az életében, ugyanis e klasszikus hangulatú, verses meséjével megnyitotta az írás kapuját, amelyre oly nagyon vágyott már évek óta, és rálépett a saját útjára. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ír, eddig öt könyve jelent meg, három mesekönyv, egy felnőtteknek szóló novelláskötet, és egy 610 oldalas regény, amely szintén felnőtt irodalom. Azt mondják, akik ismerik a munkásságát, hogy írásai ugyanolyan szenvedélyesek és érzelemmel teltek, mint képei. Szerinte csak úgy érdemes bármit is csinálni, ha abba bele tudjuk tenni mindenünket: érzéseinket, vágyainkat, álmainkat, és minden tudásunkat. Berzsán Eszterrel Szerémi Nóra beszélget.

 

 

 

Back To Top