8. SKANDINÁV FILMFESZTIVÁL AZ ART+ CINEMÁBAN

 

A hétfői Intermezzo Impresszió rovatának témája a 8. Skandináv Filmfesztivál az Art+ Cinemában. Bálint Edina erről kérdezi Kárpáti Györgyöt, a Skandináv Filmfesztivál programfelelősét.

 

Holnap kezdődik a Skandináv Filmfesztivál az Art+ Cinemában, ahol vasárnapig a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra két moziteremben. A programot premier előtti vetítések, hazai forgalmazásba nem kerülő játék- és dokumentumfilmek színesítik. Budapesten először a Skandináv Filmfesztiválon mutatják be a Q-ügyosztály sorozat ötödik filmjét, a Jussi Adler-Olsen bestselleréből készült Hajtóvadászatot, amelyben Karl Mørck és Assad újabb döglött aktát igyekszik megoldani.

Szintén premier előtt lesz látható A boldogság íze a világsztár Nikolaj Coster-Waldau főszereplésével. A romantikus gasztro-történetben egy házaspár bármit megtenne, hogy koppenhágai éttermük megkapja a hőn áhított Michelin csillagot.

Premier előtt vetítik a Sabayát, az idei Sundance filmfesztiválon rendezői díjat nyert dokumentumfilmet. A megrázó dokuban önkéntesek egy csoportja a szíriai al-Hol menekülttáborból igyekszik kiszabadítani olyan fiatal lányokat, akiket korábban szexrabszolgának hurcolt el otthonaikból az Iszlám Állam.

A Skandináv Filmfesztiválon premierben látható az év egyik legjobb dán alkotása, a kultrendező Anders Thomas Jensen Az igazság bajnokai című, korhatáros fekete komédiája Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas és Nicolas Bro főszereplésével.

A 8. Skandináv Filmfesztivál programjában kiváló dokumentumfilmek is szerepelnek. Közülük az egyik legizgalmasabb minden bizonnyal a jegesmedvékről és sarkvidékről szóló norvég Queen without Land című díjnyertes darab; a The Man Who Played with Fire című svéd dokumentumfilm pedig a világhírű író, Stieg Larson örökségét és életművét mutatja be, aki a Millenium-trilógia révén vált nemzetközi sztárszerzővé.

A fesztivál filmjei eredeti nyelven, magyar és/vagy angol felirattal láthatók.

Másor: Intermezzo

Kezdés: hétfő 16:00

Műsorvezető: Bálint Edina

Back To Top