MŰVÉSZETI FESZTIVÁL, GRILL ÉS BARBEQUE A NYITÁNYBAN

A május 25-i Nyitányban a 100 Tagú Cigányzenekar legközelebbi koncertjéről, Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre emlékezünk, és a nyári ízek is szóba kerülnek.

46. BUDAFOK-TÉTÉNYI TAVASZI MŰVÉSZETI FESZTIVÁL 

Februárban volt egy éve, hogy a Magyar Örökség-díjas, Magyar Hungarikum 100 Tagú Cigányzenekar Budafokra költözött. A zenekar vezetői többször kiemelték, hogy mennyire hálásak a kerületnek és a lakosoknak is, hogy a 22-i kerületben leltek új otthonra. A Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében a zenekar május 29-én ad nagykoncertet a Klauzál Házban, a zenekar elnökét, Beke Farkas Nándort a részletekről kérdezi a műsorvezető, Szerémi Nóra.

HANGJELEK: KOCSIS ZOLTÁN ZONGORAMŰVÉSZRE, KARMESTERRE ÉS ZENESZERZŐRE EMLÉKEZÜNK

Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója, érdemes és kiváló művész, a kortárs magyar zene egyik legnagyobb alakja május 30-án lenne hetven éves. A Hangjelek rovatban Kocsis Zoltánra emlékezik Szerémi Nóra vendégével, Dr. Vígh Andreával, a Liszt Ferenc Zeneakadémia rektorával, akivel felidézik a művész és az intézmény kapcsolatát is.

GRILL ÉS BARBEQUE 

Az ízlés szerint rovatban már a nyári ízeké lesz a főszerep, Szerémi Nóra a Serényi Zsolttal hozza meg a kedvet a kinti sütögetéshez és a grillen készült ételekhez. Zsolt több mint 20 éve foglalkozik vendéglátással, és bevallottan grill- és barbeque-függőnek mondja magát. A beszélgetés végére garantáltan mindenki tudja majd, mi a különbség a barbeque és a grillezés között.

Back To Top