1500. ELŐADÁSÁHOZ ÉRKEZETT A MACSKÁK – A PRESSZÓ VENDÉGE SZIRTES TAMÁS

 

A hétfő esti Presszóban Szirtes Tamás rendezővel, a Madách Színház igazgatójával ül egy asztalnál Szemere Katalin műsorvezető. Egyebek mellett szó lesz arról, hogy mennyibe került egy színházjegy Magyarországon, amikor Szirtes Tamás a Macskák című musical jogairól tárgyalt Andrew Lloyd Webber zeneszerző ügynökségével.

 

Arról is beszélgetünk a Presszóban az 1500. budapesti előadás kapcsán, miért adta Webber a Madách Színháznak a Macskák jogait közvetlenül a londoni premier után, a nyolcvanas évek elején, és miért kérték fel koreográfusnak Seregi Lászlót, aki korábban „csak” balettokat állított színpadra. Megtudjuk, mi volt az a musical, amely elindította a zenés színházi pályán az amúgy prózai rendezőt, és miért kevéssé közkedveltek Magyarországon Stephen Sondheim darabjai. Beszélgetünk arról, mekkora előadásszám nevezhető sikernek és mi lett a befutó a legutóbbi musicalírói pályázaton, amelyet most rendez Szirtes Tamás.

Presszó hétfőn, 19 órakor a Klasszik Rádióban. A beszélgetés hosszabb verziója a hétvégétől meghallgatható a Presszó podcastcsatornáin a Mixcloudon és a Spotify-on!

Műsor: Presszó

Kezdés: hétfő 19:00

A műsorvezető: Szemere Katalin

Back To Top