110 ÉV UTÁN ÚJRA AZ OPERA MŰSORÁN AZ EZRED LÁNYA

 

Pénteken fél kilenc után jelentkezik az Opera Extra. A vendég Palerdi András, a a Magyar Állami Operaház magánénekese.

Több mint 110 év után, Polgár Csaba rendezésében és Kovács András Péter prózai jeleneteivel tér vissza a Magyar Állami Operaház műsorára Donizetti Az ezred lánya című vígoperája. Az Erkel Színházban 2022. január 14-től Szemere Zita, Boncsér Gergely, Farkasréti Mária / Schöck Atala és Palerdi András főszereplésével látható előadásban az Opera Zenekart és Énekkart Fabrizio Maria Carminati vezényli.

Az Opera eredetileg a 2020/21-es, A Francia Múzsa Szezonja elnevezésű tematikus évadában tervezte bemutatni Donizetti vígoperáját, ezt pótolja az idei színrevitel. Az előadást Polgár Csaba viszi színre, aki prózai színházi szerepei mellett számos zenés színpadi előadás rendezőjeként és közreműködőjeként is ért el sikereket. Az előadás díszleteit és jelmezeit rendszeres alkotótársa, Izsák Lili tervezte, míg a világítást Bányai Tamás tervezte, a koreográfiát pedig Vetési Adrienn készítette. Az ezred lánya francia nyelvű zenei betétei mellett, tekintélyes prózai részeket is tartalmaz, amelyeket magyar nyelven, Kovács András Péter humorista átdolgozásában hallhat a közönség.

Az előadás főbb szerepeit Szemere Zita (Marie), Boncsér Gergely (Tonio), Palerdi András (Sulpice), valamint Farkasréti Mária / Schöck Atala (Berkenfield márkiné) alakítja, míg a további szerepeket Pataki Bence / Dobák Attila, Irlanda Gergely, Biri Gergely, Szalontay Tünde és Alberti Zsófia formálja meg. Az előadások alkalmával az Opera Zenekart és Énekkart (karigazgató: Csiki Gábor) Fabrizio Maria Carminati vezényli, aki amellett, hogy több évtizedes tekintélyes nemzetközi karmesteri és intézményvezetői tapasztalatokkal rendelkezik, Donizetti műveit is behatóan ismeri.

Műsor: Nyitány
Adás: 2022.01.07.
Műsorvezető: Szerémi Nóra

Back To Top