100 ÉVE SZÜLETETT GÖNCZ ÁRPÁD – EMLÉKEST

 

Csütörtök este a “Göncz Árpád 100” emlékévhez csatlakozva a Budavári Önkormányzat emlékesttel tiszteleg a demokratikus Magyarország első köztársasági elnöke, József Attila-díjas író és műfordító előtt a Márai Sándor Művelődési Házban. Az Impresszióban Gelencsér Ferencet, az I. kerület alpolgármesterét kérdezi Bálint Edina az emlékestről.

Göncz Árpád kiemelkedő egyéniségére, sokoldalú munkásságára emlékeznek vissza pályatársai, barátai és a család részéről meghívott vendégek születésének 100. évfordulóján.

A Várnegyedhez Göncz Árpádnak sok gyermek- és ifjúkori emléke fűződik. A Vérmező túloldalán, az egykori Bors, most Hajnóczy utcában élt nagyszüleivel, a Széll Kálmán téri korcsolyapályára járt barátaival és Göntér Zsuzsával, és a mai Petőfi Gimnáziumban érettségizett.

Az emlékest a “Göncz Árpád 100” emlékév része, amelyet a Göncz Árpád Alapítvány, a Főváros, valamint több budapesti önkormányzat közösen szervez.

Az emlékest vendégei lesznek: Dr. Fried István és Füzessy Tamás irodalomtörténészek, Demszky Gábor és Kőszeg Ferenc politikusok, pályatársak, a család részéről pedig Benedek Márton. Közreműködik Molnár Piroska és Nagy Zsolt színművészek.

A részvételhez regisztrálni még keddig lehet az info@budavar.hu –n.

INTERMEZZO – Bálint Edinával
Adás: 2022.02.07.

Back To Top