10 ÉVES AZ ÁLOMGYÁR, VÁNTUS ISTVÁN KORTÁRSZENEI NAPOK, ÉS TABAJDI ÁDÁM ORGONAMŰVÉSZ A NYITÁNYBAN

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli idén az Álomgyár Könyvkiadó, amely alkalomból Budapesten az Akvárium Klubban egész napos ingyenes programokkal várja az érdeklődőket december 4-én. Idén 51. alkalommal került megrendezésre a Vántus István Kortárszenei napok. Az idei koncert sorozatról és a december elsejei zárókoncertől Hollós Mátét, a Vántus István Társaság elnökét kérdeztük. Tizenötödik alkalommal vehették át a hazai zeneművészet legkiemelkedőbb fiatal tehetségei a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória elismeréseit. Tabajdi Ádám Junior Príma díjas orgonaművészt ismerhetik meg a Nyitányban.

 

10 ÉVES AZ ÁLOMGYÁR KÖNYVKIADÓ

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli idén az Álomgyár Könyvkiadó, amely alkalomból Budapesten az Akvárium Klubban egész napos ingyenes programokkal várja az érdeklődőket december 4-én vasárnap 10:00-17:00 között. Lehetőség adódik találkozni a szerzőkkel illetve dedikáltatni a beszerzett kiadványokat. Mindezek mellett tematikus beszélgetéseken is részt vehetnek az eseményre látogatók. A napot egy meglepetés koncert zárja majd. A programról Tímár-Gregorits Nóra kiadóvezetőt kérdeztük a Reggeli Expresszben.

VÁNTUS ISTVÁN KORTÁRSZENEI NAPOK

A Vántus István Társaság országos zenei szervezetként alakult meg 1996. június 13-án Szegeden, a Szegedi Zenekonzervatóriumban Vántus István egykori művésztársai, volt tanítványai, barátai, tisztelői és családtagjai összefogásából. Célja mindenekelőtt a névadó művészetének, munkássága értékeinek megőrzése, kutatása; frekventált célkitűzése volt azonban kezdettől fogva a kortárs magyar zene ügyének előbbre vitele az ország egész területén. A Társaság folyamatosan napirenden tartotta azon alapvető célkitűzését, amely szerint a kortárs magyar zene ügyét, s természetesen a Névadó művészetének munkásságának megismertetését az egész ország területén. Idén 51. alkalommal került megrendezésre. Az idei koncert sorozatról és a december elsejei zárókoncertről Hollós Mátét, a Vántus István Társaság elnökét kérdeztük.

https://youtu.be/9ZOapdbRfVU

 

TABAJDI ÁDÁM ORGONAMŰVÉSZ

Tizenötödik alkalommal vehették át a hazai zeneművészet legkiemelkedőbb fiatal tehetségei a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória elismeréseit november 22-én. Az MVM Csoport számára kiemelkedő fontosságú a fiatal tehetségek támogatása, valamint a kulturális értékek ápolása és erősítése.

Tabajdi Ádám a párizsi Notre-Dame-székesegyház orgonista gyakornokaként és a Szapporói Kitara Koncertterem rezidens orgonistájaként szerzett széleskörű nemzetközi tapasztalatokat, amelynek köszönhetően napjaink egyik legkiemelkedőbb fiatal magyar orgonaművészeként tarthatjuk számon. Tabajdi Ádám Junior Príma díjas orgonaművészt ismerhetik meg.

NYITÁNY – Szerémi Nórával
Adás: 2022.11.29.

Back To Top