Műsoraink

A Klasszik Rádió 92.1 reggeli kulturális ébresztőműsora. Minden hétköznap 7-10h között.

Intermezzo

Bálint Edina a rádió zenei repertoárjának legnépszerűbb darabjaival, könnyed és érdekes interjúkkal várja a hallgatókat hétköznap délutánonként. Állandó rovatainkban minden héten friss témákról hallhatnak (Aranymetszés, Mozgásban, Újságmúzeum, Teríték, Otthonról hoztam). Meghívott szakértőinkkel változatosan, mindig kicsit más szemszögből vizsgáljuk az adott területet, legyen szó életmódról, szépségről, vagy történelmi érdekességekről.
Az Impresszió című napi rovatunkban a helyi kulturális élet történéseivel jelentkezünk.
A két órás adásban olyan művészek -köztük közismert író, színész, rendező, humorista, zenész, képzőművészvalamint elismert orvosok, jogászok, kutatók szólalnak meg, akik, bár foglalkozásukat tekintve nem hivatásos klasszikus zenészek, de valamilyen módon mégis kapcsolódnak ehhez a területhez. Műsorvezető: Bálint Edina
Szórakoztató magazinműsor kulturális programajánlókkal, beszélgetésekkel és persze sok-sok zenével minden szombaton délelőtt 10 és 12 óra között. A műsorvezető: Szerémi Nóra
A színpadi produkciók csillogó, de a közönség számára olykor rejtett világa jelenik meg minden kedden este 7-től a Klasszik Rádióban. A műsor vendégei neves művészek, táncosok, tervezők és a produkción a háttérben dolgozó kreatív szakemberek, akik elmesélik nekünk, hogyan készülnek egy-egy bemutatóra. Megtudhatjuk, hogy milyen lelki, szellemi, fizikai felkészülés szükséges az előadásokhoz és milyen belső mechanizmusok irányítják az operettek és musicalek bemutatóit. A műsorvezető: H. Varga Mariann
A Klasszik Rádió 92.1 filmzenékkel foglalkozó magazinműsora, amely vasárnap 17:00 és 19:00 óra között hallható. Varga Ramona válogatásában a legizgalmasabb és legnépszerűbb mozik muzsikái elevenednek meg: legyen az romantikus vígjáték, krimi vagy épp fantasy.
A Capriccio a Papageno klasszikus zenei kávézója, amely 2019 tavaszától hallható a Klasszik Rádió 92.1 frekvenciáján. A műsor múltja egészen 2003-ig nyúlik vissza: ekkor indította útjára az első adást Feyér Zoltán, Nagy Bálint és Zsoldos Dávid. A Capriccio akkor, több mint hat évet és háromszáz adást élt meg, 2019 pedig megújult formában tért vissza, ezúttal a Klasszik Rádió frekvenciáján Novotny Anna és Zsoldos Dávid műsorvezetésével.
 
A Klasszik Rádió 92.1 legnépszerűbb zenéi egész nap nyugalomra hangolnak. A 10-től 16-ig tartó műsorban a hallgatók legkedveltebb művei csendülnek fel, a rádió „információmorzsáival”, az Infocseppekkel megfűszerezve.
A valósággal az a baj, hogy nincs hozzá háttérzene…A Klasszik Rádió 92.1 erre is megoldást kínál: elég esténként a frekvenciára hangolni, ahol közkedvelt klasszikus- és filmzenei részletekkel lazíthatnak a hallgatók.
Az este, éjszaka már az elcsendesedés, a lassabb dolgok ideje. Segítünk abban is, hogy hazafelé tartva az autóban, vagy már otthon lelazuljanak a hallgatóink kellemes, megnyugtató zenei válogatásunk segítségével. Egy kellemes vacsora, egy kis esti olvasgatás mellé is tökéletes választás a Kis éji zene a Klasszikon.
Hétvégenként kora reggeltől délelőttig frissítő, lendületes zenei válogatással és budapesti hírekkel várjuk hallgatóinkat, hogy jól kezdődjék a szombat és a vasárnap, akár hideg téli nap, akár meleg nyári reggel vár ránk.
A műsorvezetők: Czoller Andrea, Schmidt Andi
A Klasszik Rádió 2022. szeptemberében indított műsora, amelyben Hámori Máté, Liszt Ferenc-díjas karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője és karmestere beszélget művészetről, túlvilágról, jövőről, szépségről és szerelemről, gasztronómiáról és közéletről.
Péntekenként 19 órától egy órás kötetlen eszmecsere művészekkel, közéleti emberekkel, tudósokkal, olyanokkal, akikkel jót lehet beszélgetni. A műfaj nem is interjú, hanem valós beszélgetés, egy-egy művészeti inputtal és 3 fő témával, amiket közben hoznak fel.  Két művész barát beszélget szép és felesleges dolgokról kb. 50 percben. Művészet, túlvilág, jövő, szépség, szerelem, gasztronómia és közélet, alkotás és civilizációk harca.
Back To Top