Lakatos György hegedűművész nyert New York-ban

Írta: 
Lakatos György hegedűművész nyerte el a New Yorkban megrendezett American Protege Nemzetközi Zenei Versenyen a felnőttek között az első díjat és a legjobb előadónak járó oklevelet.
 
A versenyt hat kategóriában és négy korcsoportban rendezték meg. Az American Protégé célja, hogy a fiatal művészjelöltek számára utat nyisson a sikeres karrier felé. Nemcsak az Egyesült Államokból, hanem a világ számos országából jelentkeznek a különféle zenei kategóriákban kiírt versenyfelhívásra Kanadától Dánián át Izraelig, Ukrajnától Örményországon át Üzbegisztánig vagy Ausztráliáig. 
 
"Az interneten találtam meg a versenyfelhívást, alapfeltétel volt, hogy küldjek egy jó minőségű bemutatkozó DVD-t" - mondta el hazaérkezése után az MTI-nek Lakatos György. A versenyzőket a felvételük alapján szűrték meg, és a döntőnek nevezhető hangversenyre a rosta után az első helyen hívtak meg a Carnegie Hallba, május 27-re. Az elsőségem az ottani játékom alapján vált valósággá. Itt kaptam meg a legjobb előadónak szóló oklevelet" - jegyezte meg. A koncerten egy Paganini-capricciót játszott.

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64