Velencében készített graffitit Banksy

Írta: 

Velencében készített graffitit Banksy: a már két hete az olasz városban látható falfestmény egy csatorna házfalát díszíti.

A street art rejtőzködő brit művésze Instagram-oldalán kommentár nélkül posztolt képet a graffitiről, amely egy mentőmellényt viselő, kezében jelzőfáklyát tartó gyereket ábrázol. A festményt május 10-én, péntek éjjel fedezték fel a velencei Santa Margherita tértől pár lépésre egy ház falán. Az elmúlt héten szintén az Instagramra feltöltött videó már tanúsította, hogy Banksy a városban tartózkodik. Az identitásának titkát őrző művész kisfilmjében egy arcát eltakaró ember látható, amint Velence egyik szegletében összeállít egy a kilenc különböző méretű festményből álló installációt.

A Venice in Oil című alkotás egy hatalmas óceánjárót ábrázol, amely a Canal Grandén hajózik a gondolák között. A helyi lakosok és a turisták meg-megállnak a kompozíció előtt, amely egyikük szerint „még a biennálén látott alkotásoknál is szebb”. Két rendőr végül – engedély hiányában – távozásra szólítja fel a titokzatos alakot, aki eltolja az összepakolt vásznakat, eközben felharsan egy háttérben elhaladó óceánjáró kürtje.

A friss velencei graffiti felbukkanását egyesek botrányosnak tartják, mivel „megcsúfolja a várost és történelmét”, azonban sokkal többen üdvözlik örömmel a műalkotást és remélik, hogy nem esik baja – írta a Venezia Today hírportál. Mióta felbukkant, sokan álltak meg a mű előtt, hogy megcsodálják és lefotózzák, sőt már a Google térképén is jelzik. 

(forrás: MTI)

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64