Rajongói felfedezés Mr. Bean zenéjében

Írta: 

Ha valaha is gondolkodtál volna, hogy miről énekel a kórus a Mr. Bean zenéjében, ne gondolkodj tovább.

A klasszikus Mr. Bean Tv sorozat egyik rajongója felfedezett egy visszatérő poént a filmzene szövegében. A kórus, amelyet korábbi Classic FM bemondó, Howard Goodall írt, az „Ecce homo qui est faba” szöveg ismétlődik, ami annyit tesz, „Íme az ember, aki egy bab” (Bab angolul Bean). A sorozat bevezetőjében Mr. Bean (akit Rowan Atkinson alakít) lezuhan az égből egy fénysugár kíséretében, amikor a kórus szól.

Más rejtett poénok is találhatóak a kórusban. Az epizódok végén például a „Viszlát bab ember” szöveg hangzik el.

Amikor tavaly megjelent a sorozat az angol Netflixen, egy rajongó, James Green tweetelte ki a felfedezését, miután megnézett egy epizódot a feliratozást bekapcsolva. A tweetet a Netflix retweetelte és Goodall is megszólalt az ügyben: „Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ez titok volt. Örülök, hogy valakinek ilyen örömet okoztam ennyi évvel később”.

Tavaly októberben Rowan Atkinson felfedett egy titkot a 2012-es Olimpián való előadásával kapcsolatban. Elmondta, hogy az egész egy előre felvett előadás volt. Azt nyilatkozta: „Csakis előre felvétellel tudtuk úgy megoldani azt, hogy Simon Rattle karmozdulataira pont illeszkedjen az én mimikai előadásom.”

Kép: Youtube

Forrás

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64