Akik egy szerep kedvéért tanultak meg hangszeren játszani

Írta: 

Ismerjük meg azt a 6 színészt, akik egy szerep kedvéért tanultak meg hangszeren játszani.

1. Ryan Gosling - La La Land

Ryan Goslingról sokan azt gondolták, hogy a közeli képeken egy düblőr játszik a zongorán. De nem, végig ő volt. Így mesélt erről az időszakról: "Hat hónapig kellett játszanom a "City of Stars" dallamait, minden nap, órákon át. Ez nagyon sok idő egyedül és kicsit antiszociálissá is váltam."

2. Rami Malek - Bohemian Rhapsody

Malek elképesztő teljesítményt nyújtott Freddie Mercury-t játszva, tekintettel arra, hogy szinte semmilyen zenei tapasztalata nem volt. Viszont elhatározta, hogy nem hagyja, hogy egy zongorista kezei legyenek a közeli képeken. Elkezdett tanulni, méghozzá a Bohemian Rhapsody első versszakát. Az Oscar díjas színész elmondta: "Voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, erre képtelen vagyok, nem tudom megcsinálni ezt az egészet."

3. Bradley Cooper - A Star Is Born

Hogy beleélje magát a country-énekes Jackson Maine szerepébe, Bradley Cooper gitár-, ének- és zongoraleckéket is vett 18 hónapig. Még egy meglepetés fellépése is volt a Glastonbury-ben, Kris Kristofferson mellett (aki Cooper karakterét játszotta a film 1969-es verziójában). És mindez Lady Gagának köszönhető. "Annyira magabiztos és támogató, jól éreztem magam, amikor elkezdtünk együtt játszani. Megadta a bátorságot, hogy kimenjek a színpadra. 80 ezer ember előtt. Hihetetlen volt.Gyerekként mindig arról álmodsz, hogy rock sztár leszel, szóval hogy annak tettethettem magam, elég jó volt."

4. Taron Egerton - Rocketman

A hamarosan megjelenő film kedvéért, ami Elton John fiatalabb éveiről szól, fiatal Elton-hasonmás Taron Egerton lenyűgözte az énekest a Tiny Dancer és a Bennie and the Jets előadásával. John azt mondta az előadásról: "Szerintem senkit nem hallottam még, aki jobban énekelte volna a dalom, mint Taron". A Sing című animációs filmbeli éneklés után Taron egy újabb kihívást vett fel a Rocketmanhez szükséges zongorán játszással. A színész Instagramon osztotta meg a gyakorlásait.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hello, Instagram. Practicing... #Rocketman @EltonJohn

Taron Egerton (@taron.egerton) által megosztott bejegyzés,

5. Adrien Brody - The Pianist

Ahhoz, hogy felkészüljön a Chopin műértő Szpilman szerepére, Roman Polanski arra kérte Adrian Brody-t, hogy napi négy órán át gyakoroljon a zongorán. Ráadásul ahhoz, hogy átélje az ember érzéseit, aki elvesztett mindent, Brody elhagyta a barátnőjét, feladta a lakását, eladta az autóját, éheztette magát és magányban élt Európában. De megérte, ugyanis 2003-ban legfiatalabb színészként nyerte meg a legjobb férfi főszereplő Oscar díjat.

6. Robert Downey Jr. - Chaplin

Ahhoz, hogy átélje a némafilmes Charlie Chaplin legendáját, aki mindig magánál tartotta a hegedűjét, Downey Jr. megtanult hegedűn játszani (és teniszezni) bal kézzel - pont mint Chaplin.

Kép: Youtube

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64