Klasszikus Kedvencek koncert május 1-én

Írta: 

A Klasszik Rádió és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertje május 1-én, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Klasszik Rádió 92.1 immár hatodik éve hozza el legnépszerűbb klasszikusait a MÜPA Hangversenytermének színpadára, hogy egy fergeteges koncerttel ünnepelje a tavaszt. A tematikus koncertek koncepcióját követve, amely két éve például olasz dallamokkal édesítette a levegőt, az Italia Bella című koncerten, tavaly pedig az angol zeneművek legjavát hozta el a God Save TheQueen! című műsorral, idén is jellegzetes zenei világ tárul fel a közönség előtt, mégpedig temperamentumos spanyol tematikával. A Óbudai Danubia Zenekar előadásában a spanyol klasszikus zene színe-java vonul fel. A Spanyol Fiesta című műsort hangszeres és táncos szólisták teszik még különlegesebbé, a koncerten Hámori Máté vezényel.

Az Óbudai Danubia Zenekar több, mint huszonöt éve missziójának tekinti, hogy a zene, a klasszikus zene is, minél több emberhez eljusson. Hasonló küldetéssel indult a Klasszik Rádió 92.1 tíz évvel ezelőtt. A rádió 2009 óta sugározza a különböző zenei korok legkedveltebb klasszikus műveit, az operától a szimfóniáig, beleértve napjaink legnépszerűbb filmzenéit.

A Klasszikus Kedvencek koncert az egyik legnépszerűbb komoly zenei esemény, amely könnyed, de minden tekintetben színvonalas szórakozást nyújt a közönségnek. A koncertműsor évről évre népszerű klasszikusokból válogat, amely mindenki számára felhőtlen szórakozást ígér. Emellett, énekes, hangszeres és táncos szólisták is fontos szerepet kapnak, ők teszik még inkább egyedülállóvá a Klasszikus Kedvencek koncerteket.

Május elsején tehát, forró hangulatban, mediterrán dallamokkal és életérzéssel készül a Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar, hiszen elhangzik többek között Rossini „A Sevillai borbély” című operájának nyitánya; a XIX. század kedvelt francia zeneszerzője, Chabrier „Espana” című zenekari műve, Csajkovszkij szenvedélyes dallamai a Hattyúk tava című balettből a spanyol tánccal. Nem hiányozhat a Carmen Bizet-től; majd Dvořák „Új világ” szimfóniájának I. tétele indítja a koncert második részét, utána Piazzolla csupa tűz Libertango-ja csendül fel, s átadja helyét az Adagio-nak Rodrigo Aranjuez Concerto-jából. Strauss Spanyol indulója ismét felizzítja a levegőt, hogy a csupa ritmus Tico-tico-ra mozogjunk a lábunk. Abreu örökzöldje után pedig, Badelt „A Karib-tenger kalózai” című filmzenéje zárja az estet. Mindezekkel, pezsgő hangulattal és forró spanyol életérzéssel várja a Klasszikus Kedvencek 2019-es Spanyol Fiesta koncertje közönségét május 1-én 19.30-tól a Bartók Béla Hangversenyteremben.

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64