A Glenn Gloud iskola jelenti

Írta: 

A nemzetközileg is elismert szoprán énekes, Adrianne Pieczonka lesz a Tokiói Császári Zenei Konzervatórium Glenn Gould iskolájának a vezetője. A bejelentésre januárban, egy sajtóközleményben került sor.

Új szerepkörében Pieczonka havonta fog mesterkurzusokat tartani és ellenőrzi az iskola énekes és operaprogramjait. Ebbe beletartozik a karmesterek és karvezetők kiválasztása és az iskola évi két operájának szereposztása. Pieczonka dönt majd arról is, hogy milyen vendégelőadók tartsanak kurzusokat.

„A legnagyobb művészek folyamatos mentorálás és kiváló tanárok felügyelete alatt születnek” – mondja Peter Simon, a Császári Zenei Konzervatórium ügyvezető igazgatója, aki megjegyezte, hogy Pieczonka, az egyik legjelentősebb kortárs énekesnő jelenléte egy tagadhatatlanul nagy előny lesz az iskola számára.

Pieczonka rendszeresen lép fel a Bécsi Állami Operában, a Metropolitan Operában és a Királyi Operaházban és azt mondja, nagyon izgatott a Glenn Gould Iskolánál májustól betöltött pozíciója miatt.

Az elmúlt jó pár esztendőben évente adtam mesterkurzusokat énekeseknek a művészeti diploma programban. Nagyon várom, hogy még jobban bevonódhassak az iskola életébe. Azt remélem, hogy a sok színpadon töltött éveimmel a hátam mögött, inspirálhatom a diákokat, hogy hivatásos énekesként teljesítsék ki a karrierjüket.

A Juno-díj nyertes Pieczonka továbbra is fellép a Glenn Gould Iskolában végzett munkája mellett is.

Kép: www.adriannepieczonka.com

Forrás

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64