Februárban lesz a kórusok téli éjszakája

Írta: 

Több mint 30 koncert várja az érdeklődőket február 9-én a kórusok téli éjszakáján a MagNet Közösségi Házban Budapesten.

A közönség belehallgathat hazai, nemzetközi, gyermek és felnőtt kamarakórusok műsorába, fellép többek között az Amagnus Énekegyüttes, a Contrapunto kamarakórus, a Dalinda, a Voice drops, a kecskeméti Kodály Nemzetközi Kamarakórus, a Pax et Bonum Kamarakórus és a Csicsergők gyermekkar.

2019. február 9-én kerül másodízben megrendezésre a népszerű nyárindító fesztivál kistestvére, a Kórusok Téli Éjszakája. Télen, a már zord szabadtéri helyszín helyett a meleg hangulatú és barátságos MagNet Közösségi Ház ad otthont a rendezvénynek. A „Hangot a térnek- hangot a télnek!” szlogen értelmében minden teret meg lehet tölteni hangokkal minden időben, legyen az egy köztér a Palotanegyedben vagy egy épület belső tere. A szervezők hagyományteremtőnek szánják e téli programot: céljuk, hogy a kórusmuzsikát kedvelő és énekelni vágyó közönség a szürkébb hónapokban se maradjon hangok nélkül.

A hagyományokhoz híven Éneklő utcával vezetik be a vendégeket a MagNet Közösségi Ház belső udvarán az erkélyekről, ezzel nyitva meg a Kórusok Téli Éjszakáját este 18 órakor. A kíváncsi közönség itt már belehallgathat a résztvevő hazai és nemzetközi kórusok műsorába, és az érdeklődők bátran válogathatnak a sokszínű zenei svédasztal kínálta programokból. A családbarát rendezvényre várják a kicsiket, nagyokat, az énekelni és a hallgatni szeretőket egyaránt.

Az ötletgazda és lebonyolító Csíkszerda Egyesület önkéntesei az "éneklő utcával" vezetik be a vendégeket a MagNet Közösségi Ház belső udvarán át a termekbe, ahol 22 óráig 37 koncert hallható. A programban szerepel a közös daltanulás, valamint a külön erre az alkalomra írt záródal éneklése a fellépő kórusok tagjaival közösen.

Kép: Pexels/Blue Ox Studio

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64