3+1 klasszikus zene, hogy jól induljon a reggel!

Írta: 

Ahogy a reggeli a testünknek, úgy a zene a lelkünknek a legfontosabb „táplálék”, ezért nem mindegy, hogy mivel indítjuk a reggelünket. Kávé, tea, kedvenc olvasmányunk vagy készülődés közben megalapozhatjuk a jó hangulatunkat. Mutatjuk mi az, ami garantáltan felébreszt vagy éppenséggel álmodozásra csábít!

 

Debussy – Két tánc hárfára és vonószenekarra - Szakrális tánc

Titokzatos hegedűszólam és mélyvonós pizzicatók, így a zenekar fenségesen követi a hárfa táncát. Simán és fenségesen mozdulnak, míg a hárfa igazi pozitív üzenet a reggeli zenében.

Fauré – Après Un Rêve Op. 7 No. 1

Megnyugtató, lágy mégis energikus cselló szólójával Fauré műve igazán jól aláfesti az ébredezés perceit. Sőt! Nem csak az ébredezését: a rövid darab elég hamar crescendoba fordul és csak száguld és száguld... Sodródjunk vele, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy mi is ébren vágtatunk!

Csajkovszkij - Diótörő - Virágkeringő

Igazi, ellenállhatatlan keringő – hamisítatlan energizáló élmény nap elején. A kezdet lassú és méltóságteljes, a visszatartott energiák szinte vibrálnak a háttérben. A hármas metrum mögött rejtett erők pulzálnak majd nem sokkal ezután már az egész zenekar teljes színkavalkádjában élvezhetjük Csajkovszkij fülbemászó dallamát.

Richard Strauss – Imígyen szóla Zarathustra

Az ébresztő verseny egyenesági továbbjutója Strauss Imígyen szólott Zarathusztra című alkotása. A darabot számos filmben használták, ezek közül talán a 2001: Űrodüsszeia a leghíresebb, de 1977-ben felkerült arra az arany adathordozó lemezre is, amelyet a NASA az űrbe küldött azzal a céllal, hogy az idegen civilizációk számára jelezze, hogy a Földön intelligens élet található.

A darab lassan indul, de amikor az egész zenekar csatlakozik, az orgona teljes fortissimójával együtt… Garantáltan felébreszti a harci kedvet!

Kép: stocksnap/Carli Jeen

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozom

1022 Budapest, Detrekő u. 12. +36-1-786-64-64